Softwaters produktsortiment

Softwater erbjuder ett brett sortiment avsett för både Hem & Hushåll, men även för större förbrukare av vatten såsom Hotell och Restaurang samt Tung industri. Produkterna reducerar problemen som kalkrikt vatten medför.

Den grundläggande funktionen bygger på turbulens och på katalytisk omvandlingsteknik. Tekniken baseras på en reaktion helt utan tillsatser och är därmed mer miljövänlig än tekniker som kräver olika former av tillsatser. Läs mer här.

Nedan visas endast ett urval av produkter, främst avsedda för Hem & Hushåll, men i många fall behöver vi räkna på det exakta vattenflödet och ta hänsyn till det aktuella vattnets karaktäristik samt övriga omständigheter för att kunna rekommendera en bra lösning. Så om du är intresserad av produkter med kapacitet som inte redovisas nedan, är du hjärtligt välkommen att ringa oss på 0701-48 06 04, så hjälper vi dig!

Softwater SW34

Softwater SW34 brukar passa bra för en normalstor villa.

Softwater SW34 reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW34 behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen är enkel och görs förslagsvis på ingående vatten.

SOFTWATER SW34
TEKNISK SPECIFIKATION:

Längd 248 mm
Diameter 32 mm
Gänga invändig 3/4″
Vikt 654 gram
Passar vattenflöde på 34 liter per minut

Softwater SW34 Special

Softwater SW34 Special brukar passa bra för en normalstor villa. Speciellt utvecklad för att passa i en standard vattenmätarhållare, vilket gör den extra lätt att installera.

Softwater SW34 Special reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW34 behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen görs förslagsvis på ingående vatten.

Bilden visar Softwater SW34 Special monterad i en standard vattenmätarhållare. I många hus finns vattenmätarhållaren redan monterad, men används inte till det den primärt är avsedd till. Då kan montage av Softwater SW34 Special tills vidare enkelt göras däri. Monteringen är därmed mycket enkel.

SOFTWATER SW34 SPECIAL
TEKNISK SPECIFIKATION:

Längd 210 mm
Diameter 32 mm
Gänga utvändig 1″
Vikt 518 gram
Passar vattenflöde på 34 liter per minut

Softwater SW18

Softwater SW18 brukar passa bra för till exempel en lägenhet eller ett fritidshus.

Softwater SW18 reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW18 behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen är enkel och görs förslagsvis på ingående vatten.

SOFTWATER SW18
TEKNISK SPECIFIKATION:

Längd 186 mm
Diameter 32 mm
Gänga invändig 3/4″
Vikt 518 gram
Passar vattenflöde på 18 liter per minut

Softwater SW9 Shower

Softwater SW9 Shower är anpassad för en normal badrumsdusch.

Softwater SW9 Shower reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW9 Shower behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen är enkel och görs förslagsvis mellan blandare och duschslang.

SOFTWARE SW9 SHOWER
TEKNISK SPECIFIKATION:
Längd 102 mm
Diameter 25,4 mm
Gänga invändig/utvändig 1/2″
Vikt 210 gram
Passar vattenflöde på 9 liter per minut

Softwater SW9 Washer

Softwater SW9 Washer är avsedd för montage på ingående vattnet till en disk- eller tvättmaskin.

Softwater SW9 Washer reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW9 Washer behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen är enkel och görs förslagsvis på ingående vatten till disk- eller tvättmaskinen.

SOFTWATER SW9 WASHER
TEKNISK SPECIFIKATION:

Längd 104 mm
Diameter 25,4 mm
Gänga invändig/utvändig 3/4″
Vikt 268 gram
Passar vattenflöde på 9 liter per minut

Softwater SW12 Washer

Softwater SW12 Washer är avsedd för montage på ingående vattnet till en disk- eller tvättmaskin.

Softwater SW12 Washer reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW12 Washer behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen är enkel och görs förslagsvis på ingående vatten till disk- eller tvättmaskinen.

SOFTWATER SW12 WASHER
TEKNISK SPECIFIKATION:

Längd 168 mm
Diameter 25,4 mm
Gänga invändig/utvändig 3/4″
Vikt 389 gram
Passar vattenflöde på 12 liter per minut

Softwater SW5 Coffee

Softwater SW5 Coffee är avsedd för till exempel montage på ingående vattnet till en kaffemaskin.

Softwater SW5 Coffee reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW5 Coffee behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen är enkel och görs förslagsvis på ingående vatten till kaffemaskinen.

SOFTWATER SW5 COFFEE
TEKNISK SPECIFIKATION:

Längd 114 mm
Diameter 20,0 mm
Gänga invändig 1/2″
Vikt 214 gram
Passar vattenflöde på 5 liter per minut

Softwater Industry Solutions

Softwater erbjuder specialanpassade lösningar till större vattenförbrukare, såsom tung industri, lantbruk, vattenanläggningar med mera.

Vid större vattenförbrukning är det ännu viktigare att försöka reducera problemen med kalkrikt vatten. Kostnaderna kan skena iväg ordentligt om maskiner och vattensystem går sönder och därmed behöver repareras eller bytas ut.

Softwaters produkter använder en teknik som är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwaters produkter behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och de behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Värt att tänka på om man väljer mellan olika typer av åtgärder för att reducera sina problem med kalkrikt vatten.

REKOMMENDATION
När det gäller större anläggningar med stor vattenförbrukning eller andra extrema förutsättningar, behöver vi räkna på det exakta vattenflödet och ta hänsyn till det aktuella vattnets hårdhet samt övriga omständigheter för att kunna rekommendera en bra lösning.
KONTAKTA OSS
Så om du är intresserad av produkter med stor kapacitet som inte redovisas på denna sida, är du hjärtligt välkommen att ringa oss på telefon 0701-48 06 04, så hjälper vi dig!

Softwater SW56

Softwater SW56 brukar passa bra för till exempel ett flerfamiljshus eller i industriella sammanhang.

Softwater SW56 reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW56 behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen är enkel och görs förslagsvis på ingående vatten.

SOFTWATER SW56
TEKNISK SPECIFIKATION:

Längd 296 mm
Diameter 32 mm
Gänga invändig 1″
Vikt 994 gram
Passar vattenflöde på 56 liter per minut

Softwater SW100

Softwater SW100 brukar passa bra för ett flerfamiljshus eller i industriella sammanhang.

Softwater SW100 reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW100 behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen är enkel och görs förslagsvis på ingående vatten.

SOFTWATER SW100
TEKNISK SPECIFIKATION:

Längd 444 mm
Diameter 50,9 mm
Gänga invändig 2″
Vikt 2850 gram
Passar vattenflöde på 100 liter per minut

Softwater SW220

Softwater SW220 brukar passa bra för flerfamiljshus eller i industriella sammanhang.

Softwater SW220 reducerar problemen med kalkrikt vatten. Tekniken är miljövänlig på så sätt att den inte påverkar vattnets kemiska sammansättning och smak, samt att den inte kräver några tillsatser. Det är alltså samma vatten som går in i röret som kommer ut, det är endast vattnets karaktäristik som är påverkad.

Softwater SW220 behöver inget underhåll i form av salttabletter, inga delar som behöver bytas ut och den behöver inte heller någon elektricitet för att fungera. Monteringen är enkel och görs förslagsvis på ingående vatten.

SOFTWATER SW220
TEKNISK SPECIFIKATION:

Längd 490 mm
Diameter 63,5 mm
Gänga invändig 2″
Vikt 3500 gram
Passar vattenflöde på 220 liter per minut