Hem & Hushåll

Kalkrikt vatten kan orsaka en hel del smärre problem. Allt från att det är svårt att få tvålen att löddra till att det blir beläggningar och fläckar på kakel och duschväggar. Men kalkrikt vatten kan också vara väldigt kostsamt.

Beläggningar och avlagringar i värmesystem, kaffebryggare, tvätt- och diskmaskiner och i poolfilter kan medföra stora underhålls- och reparationskostnader. Åtgärderna kan vara att installera olika typer av filter, såsom till exempel avhärdningsfilter med salttabletter. De allra flesta typerna kräver dock regelbunden skötsel och underhåll och har därmed även en årlig driftskostnad och en viss miljöpåverkan.

Skaffa något som reducerar kalkproblemen

För många har problematiken med kalk i vattnet normaliserats. Man har fått vänja sig och acceptera att vattnet är på ett visst sätt. Men bara för att det alltid har varit så, är det inget man behöver acceptera. Det finns många sätt att komma till rätta med de problem som kalkrikt vatten för med sig.

Bor du i villa är det enklaste sättet att göra något åt problematiken redan där vattnet kommer in i huset. Och det är faktiskt riktigt enkelt. På ingående vattenledning monteras en kraftfull Softwater-enhet som tar hand om det allra mesta av problemet.

Vill du sedan säkra upp även dusch och kök extra mycket, kompletterar du med ytterligare, mindre Softwater-enheter. De ger extra boost för ännu högre effekt.

Låter det intressant?
Välkommen att kontakta oss på info@softwater.se

Brett sortiment

Softwaters sortiment för Hem och Hushåll omfattar allt från den minsta enheten att monteras direkt på en duschslang  till större enheter med kapacitet att reducera kalkproblemen för en stor villa med kök, tvättstuga och flera badrum.

Dusch och bad

Får du torr hud efter att ha duschat? Är det svårt att få tvål och schampo att löddra? Känns håret tovigt trots att du använder hårbalsam? Förmodlingen duschar du i kalkrikt vatten.

Lugn, det finns hjälp! Installera en Softwater-enhet på duschslangen eller på den fasta duschen. Är du bara lite händig går det på ett par minuter och fördelarna är flera:

  • ….det blir ”våtare” vatten att duscha i
  • …du använder mindre schampo, conditioner och tvål – det sparar pengar!
  • …skinnet känns mjukare och kliar inte efter duschen. Varför? Jo, för att det ”våtare” vattnet bättre sköljer av schampo, conditioner och tvål.
  • …inga igenkalkade duschmunstycken
  • …duschglasväggar kommer att vara renare och fläckar kommer att vara lättare att få bort än tidigare!
  • …du behöver inte använda så mycket Bodylotion efter duschen

Låter det intressant?
Välkommen att kontakta oss på info@softwater.se

Irriterad hud?

Kliar huden efter du har duschat? Det kan bero på att du använder kalkrikt vatten.

Enkelt att montera

En Softwater-enhet är enkel att installera och monteras förslagsvis direkt på duschslangen.

Mjukare tvätt

Hårt vatten, alltså vatten med hög halt av magnesium- och kalciumjoner innebär ofta problem i vardagen. Har du hårt vatten krävs det mer tvättmedel och det sliter faktiskt mer på dina kläder eftersom kalk fastnar på tyget när det torkar.

Genom att påverka det kalkrika vattnet via turbulens och en katalytisk reaktion går det att förändra partiklarnas karaktäristik. Resultatet märker du direkt på din rena tvätt – den kommer att kännas lite mjukare!

Kalken är ju också fiende till många av hemmets vitvaror. Kalkhaltigt vatten orsakar beläggningar som sitter väldigt hårt fast. Konsekvensen av det blir ökat behov av reparation och i värsta fall utbyte av maskinen.

När du tar beslutet att göra något åt problemen som kalkrikt vatten orsakar, så gör du både miljön och din plånbok en tjänst.

  • Du kan minska mängden tvättmedel
  • Dina vitvaror får ökad livslängd
  • Tvätten känns mjukare

Låter det intressant?
Välkommen att kontakta oss på info@softwater.se

Vill du ha mjukare handdukar?

Brukar dina handdukar bli stela och hårda efter tvätten? Då använder du troligen kalkrikt vatten.

Snabb och enkel installation

En Softwater-enhet är enkel att installera och monteras förslagsvis direkt på tvättmaskinens inkommande vattenledning.